Despre mine
Psiholog Andreea Alexandru
Sunt psiholog clinician și psihoterapeut, cu multiple formări (psihoterapie integrativă, psihoterapie experiențială, terapia prin jocul cu nisip, terapii corporale, teoria polivagală, constelații familiale și constelații ale intenției). Lucrez cu copiii și adolescenții și familiile lor, dar și cu adulții și am o abordare non-patologizantă și centrată pe traumă, dar și pe resursele persoanei, atât interioare, cât și exterioare. Printre domeniile mele de expertiză se numără: procesarea experiențelor adverse din copilărie, trauma relațională, PTSD și C-PTSD, tulburările de anxietate, tulburările afectiv-emoționale, tulburările alimentare, dificultăți de reglare emoțională (impulsivitate, furie etc.), travaliu de doliu, stimă de sine scăzută, perfecționism etc.
Printre cele mai importante formări și acreditări pe care le am, se află:
- Psihoterapia Centrată pe Traumă, prin Metoda Propoziției Intenției, Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei ( în curs);
- Formare de Bază în Psihoterapia Experiențială, Institutul Sper (în curs);
- Formare în Terapia Centrată pe Emoții pentru Cupluri ( EFT), Simona Herb (în curs);
- Somatic Experiencing, Somatic Experiencing România ( în curs);
- Constelații familiale, Ion Bucur & Jutta ten Herkel (2022-2023);
- Master ”Psihologia Clinică și Psihoterapia Copilului și Familiei”, Universitatea din București (2021-2023) ;
- Psihosexologie, Institutul Sper( 2021-2022);
- Trauma Release Exercises ( TRE®), TRE For Life (2021);
- Sandplay Jungian, Asociația de Terapie prin Jocul cu Nisip (2020);
- Sandplay Integrativ, Asociația de Terapie prin Jocul cu Nisip ( 2019-2020);
- Formare de Bază în Psihoterapia Integrativă, Asociația Română de Psihoterapie Integrativă ( 2018-2021);
- Facultatea de Psihologie, Universitatea Titu Maiorescu ( 2018-2021).
Dincolo de informațiile teoretice și practice pe care le am, mă focusez pe crearea unui spațiu cald și conținător, în care clientul să se simtă suficient de în siguranță pentru a începe călătoria de explorare a propriilor dificultăți sau experiențe traumatice. Cred, cu tărie, că doar într-un spațiu de siguranță putem crește într-un mod sănătos.
Dacă rezonezi cu mine, te invit să îmi scrii pentru mai multe detalii sau pentru o programare. Te aștept, cu mare drag, să lucrăm împreună pentru o viață care merită trăită!
,,Relația terapeutică asigură o bază de siguranță care permite pacientului să-și asume riscul de a simți ceea ce nu ar trebui să simtă și să cunoască ceea ce nu ar trebui să cunoască. (...) Altfel spus, relația terapeutică este creuzetul dezvoltării în care relația pacientului cu propria experiență a realității interne și externe poate fi fundamental transformată.’’